Hvem er vi
Personalet består af sygeplejersker, læge, pædagog, socialrådgiver, fysioterapeut, musikterapeut, præst og psykolog. Derudover kommer der både hospitalsklovne, lege- og kreahelte samt frivillige i huset, som alle biddrager til omsorg og helhedssyn på jeres families psykiske, fysiske, sociale og eksistentielle behov.
Du kan læse meget mere om alle ved at trykke på knappen herunder.
Hvem kommer her
Børn og familier kommer til Strandbakkehuset med forskelige baggrunde og af forskellige årsager. Vi møder børn og unge i alle faser af deres sygdomsforløb. Det kan være når barnet/den unge lige er diagnosticeret, når barnet/den unge har levet med sygdommen gennem flere år samt ved ændringer i sygdommens tilstand. Uanset stadie har vi fokus på målrettede indsatser til bedring og optimering af livskvaliteten.
Fysiske rammer
I Strandbakkehuset er der fire familielejligheder. Hver lejligheden er delt op i 2 værelser – en patientstue til det syge barn/unge, hvor personalet kan tilgå og hjælpe, samt og en familiestue, hvor I som familie kan lukke døren og have jeres private "lejlighed". Patientstuen rengøres af vores servicepersonale, og familiestuen har I selv ansvaret for at holde ren. Der er et bryggers i huset med mulighed for tøjvask.
Hver lejlighed er med altan, hvor der er mulighed for at køre en patientseng ud, så man kan nyde den friske luft og udsigten til skov og sø. Stilleskoven er et naturområde, hvor der er legeplads, frugtlund, bålhytte og spisepladser, og en gangbro, så man kan komme hele vejen rundt både i kørestol og seng.
I Strandbakkehuset kombinerer vi den ro, det giver at have sin egen lejlighed som familie med trygheden ved, at sygeplejersker er tilgængelige døgnet rundt til at støtte og hjælpe med de behov, I har som familie.
Vi skaber plads til, at hele familien kan få tid til sig selv og hinanden, og vi lægger særlig vægt på, at søskende kan føle sig hjemme i huset. Der er plads til socialt samvær med venner og familie, let adgang til natur og plads til leg.
Hospicefilosofien
Hospicefilosofien bygger på ideen om, at få den nødvendige hjælp til at kunne leve fuldt og helt til det sidste. Så hospice handler langt mere om liv end om død.
Ordet hospice betyder herberg, og er en gammel tradition, som dateres helt tilbage til korstogenes tid, hvor hospicer blev oprettet til at tage sig af de syge, de døende og de vejfarende. De syge blev indlagt på en plejeafdeling, imens de døende og de vejfarende delte lokaler. Baggrunden for denne opdeling var, at den dødende også blev opfattet som en rejsende, en rejsende på vej til Guds rige.
Formålet er at lindre og at give den syge og de pårørende mulighed for at dele de svære tanker, der er forbundet med sygdommen og den eventuelle død.
På et hospice er der læger, sygeplejersker og andre med erfaring inden for lindrende indsats. Det professionelle og højt specialiserede går hånd i hånd med respekt for det enkelte menneskes særlige værdi og medmenneskelig omsorg, hvor de nære og små ting også tillægges stor betydning. Livet har værdi og skal leves på en værdig måde.
Liv, leg & lindring
Visionen for Strandbakkehuset tager afsæt i hospicefilosofien, og under overskriften LIV, LEG og LINDRING vil Strandbakkehuset medvirke til at højne livskvaliteten for børn, unge og deres familier i Vestdanmark, som under svære livsvilkår skal få en hverdag, hvor livstruende sygdom sætter dagsordenen, til at hænge sammen.
Vores holdning er, at alle børn og unge, uanset hvor kort deres liv måtte være, skal have de bedste muligheder for at få så meget ud af deres liv, som det er muligt – udviklingsmæssigt og socialt.
Vores fokus er også på støtte til de syge børns søskende, som ofte bliver glemt og klemt, når en bror eller søster er alvorligt syg. De skal leve videre med sårbarheden og sorgen over at have mistet en bror eller søster.