Strandbakkehuset ligger i Rønde på Djursland med naturskøn udsigt over Følle bund, som er en del af Kaløvig og Århus bugt.

 

I Strandbakkehuset har vi følgende overordnede struktur på dagen:
Kl. 7-9: Opvågning og morgenmad
Kl. 9-12: Aktiviteter, samtaler, tiltag, gøremål
Kl. 12-13: Middag fra hospicekøkkenet, evt. hvil
Kl. 14-17: Aktivitet, samtaler, hvile, gøremål
Kl. 17-19: Aftensmad
Kl. 19-21: Aftenaktivitet, hvile, klargøring til natten

Pårørende er velkomne døgnet rundt. Ved behov og efter aftale kan pårørende benytte vores gæsteværelse.
Omsorgen for hvert barn er unik. Vi yder medicinsk behandling for at lindre eller behandle symptomer, og tilbyder også ikke-medicinsk tilgang til lindring f.eks. musikterapi og fysioterapi. Vi har muligheder som udendørs leg, spabad, sanserum, kreative aktiviteter og meget mere, der henvender sig til både søskende, forældre samt det syge barn/unge.Vi ved, at barnets forældre, som regel er de vigtigste personer i barnets liv. Derfor har vi fokus på restitution og opladning af dig/jer. Vi hjælper med at frigive tid til, at I kan være en familie og har fokus på, hvordan vi kan støtte jer i at være så samlet som muligt. Ligeledes støttes der i løbende oplæring af den nødvendige behandling til barnet/den unge.

De andre familier i huset

I Strandbakkehuset er der plads til 4 familier. Det kan variere, hvor mange der er indlagt. Det betyder for jer, at I kan møde andre familier i fællesarealerne såsom køkkenalrummet ved måltiderne eller fælles aktiviteter i huset. Som personale er vi opmærksomme på, hvad hver enkelt familie har behov for i forhold til at indgå i fællesskabet.

På vores blog kan du læse andre familiers fortællinger om opholdet i Strandbakkehuset.

Familiefortællinger

Præsentation af huset

Familiestuen

De fire hjemligt indrettede familielejligheder består hver af to rum. Et rum, med personaleindgang, hvor barnet/den unge har sin seng, og et rum, som er familiens dagligstue, hvor forældrene kan trække sig tilbage, når de har behov for søvn eller privatliv og overlade ansvaret for det syge barn til en sygeplejerske. Det er også muligt at sætte en ekstra seng ved siden af barnet/den unge, hvis man ønsker det. Hver familielejlighed har altan og eget badeværelse, og der vil i hver lejlighed være både ilt, sug og lift. Alle dele vil være "gemt af vejen", således at hver familielejlighed fremstår hyggelig og hjemlig. Vi tror på, at hjemlighed skaber tryghed for familierne.

Alrummet

Køkken/alrummet er vores fælles areal med køkken og plads til at samles om måltider og spise sammen. I er også velkomne til at spise i familielejligheden alt efter behov.

Til frokost tilbyder vi varm mad til hele familien. Morgenmad og aftensmad er der mulighed for at lave i alrummet, hvor hver familie har eget køleskab og fryser. Vi har desuden et basissortiment af kolonialvarer til fri afbenyttelse. Spørg personalet ved andre behov, om vi kan hjælpe.

 

Barnet/den unge (patienten) kan bestille særlig kost efter behov. Se særskilt pjece vedrørende mad og måltidsstøtte.

Hjerterummet

I midten af huset er "hjerterummet" - vores samlingspunkt for nærvær, samtaler og aktiviteter. Her har vi et stort akvarie, hvor I kan ligge og kigge på fisk eller læse en bog. Det er ofte i hjerterummet vi har fællessang.

Aktivitetsrummet indbyder til kreativitet og leg. Her finder I diverse materialer til kreativ udfoldelse samt PlayStations.

 

Sanserummet er et rum til at stimulere sanserne gennem lyd, billeder og bevægelse. Der er mulighed for at stimulere sanser tilpasset det enkelte barns/den unges behov.

 

Sparummet kan benyttes til velvære og afslapning for både børn og voksne. Spabadet er handikapvenligt.

 

"Pusterummet" er et rum tiltænkt forældre og pårørende, der har brug for en pause. Rummet benyttes ofte også  til forskellige samtaler.

Udeområder

Stilleskoven er et naturområde, hvor der bl.a. er gangbro og frugtlund lavet således at man kan komme omkring i seng og kørestol. Ved bålstedet samles vi ofte til aktivitet og hygge.


I cykelskuret har vi børnecykler, løbehjul, to elcykler samt en ladcykel, hvorpå der kan fastgøres en kørestol. Vi udlåner barnevogn og klapvogn efter behov.


Sansehaven kan tilgås i kørestol eller seng, og er fyldt med smukke blomster, bænke at sidde på og et spejlbassin. Derudover har vi to legepladser.

Huske-/pakkeliste til familier ved indlæggelse på Strandbakkehuset

Vi har skrevet en liste med ting, vi har erfaring med, er gode/nødvendige selv at have med under indlæggelse i Strandbakkehuset:

  • Vi har vattæpper, sengetøj og håndklæder på Strandbakkehuset. Hvis man ønsker sine egne dyner/sengetøj, er man velkommen til at medbringe det 
  • Weekendseng til søskende, hvis behov
  • Der serveres varm mad til frokost til hele familien kl. 12. Øvrigt mad til eget forbrug medbringes - her er køleskab og fryser samt fuldt udstyret køkken til rådighed
  • Evt. sondemad – personalet bestiller hjem, når I er indlagt, men medbring gerne det I har
  • Evt. særligt plaster til fx iltbrille eller sondemad medbringes – personalet bestiller hjem, når I er indlagt, men medbring gerne det I har
  • Billeder til væggen på eget værelse
  • Yndlingslegetøj/-ting
  • Evt. skolebøger
  • Der er mulighed for at vaske tøj i Strandbakkehuset, og vi har sæbe, som skal bruges
  • Udetøj til at færdes på legepladsen/i skoven/ved bålpladsen
  • Evt. hjælpemidler, som I bruger derhjemme; fx kørestol, bækkenstol, gå-vogn, liftsejl, lejringspuder, andet
  • Evt. træningsprogram fra fysioterapeut eller ergoterapeut 

 

Særligt til spædbørn:

  • Modermælkserstatning – personalet bestiller hjem, når I er indlagt, men medbring gerne det I har
  • Barnevogn, klapvogn
  • Strandbakkehuset har bryggers, hvor man kan vaske udstyr til udmalkning af modermælk
  • Evt. flaskekoger

Følg os på Instagram: @strandbakkehuset